ФІНАНСОВІ ІННОВАЦІЇ В КОНТЕКСТІ ГАРАНТУВАННЯ СТАБІЛЬНОСТІ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ (Світ фінансів, 2017)
Алексеєнко Л. М., Радова Н. В., Соколовський Є. А. Фінансові інновації в контексті гарантування стабільності банківської системи. Виявлено основні тенденції і протиріччя, що характеризують роль фінансових інновацій у суспільному відтворенні і стимулюванні інвестиційно-інноваційної активності на макро- і мікрорівнях економічних систем. Розкрито особливості розробки і розміщення фінансових інновацій в банківській системі з урахуванням зміни світової економічної кон’юнктури. Наголошено, що домінуючою імітаційно-інноваційною складовою розвитку банківської системи має бути розробка й реалізація програм новітнього спектру банківських продуктів з високим інноваційним потенціалом. Alexeenko L., Radova N., Sokolovskii Ye. Financial innovations in context of guaranteeing of banking system stability. Basic tendencies and contradiction are educed, that characterize the role of financial innovations in the public reproducing and stimulation of innovation activity on macro- and microlevels. The features of development and placing of financial innovations are exposed in the banking system taking into account the change of the world economic state of affairs. It is certain that development and realization of the programs of the newest spectrum of bank foods must be the dominant immitation-innovation constituent of development of the banking system with high innovative.