ПРОБЛЕМИ ВИКОРИСТАННЯ КОЛЕКТИВНИХ ВАЛЮТ У КОНТЕКСТІ РЕГУЛЮВАННЯ ВАЛЮТНОГО КУРСУ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАБІЛЬНОСТІ ЄВРОЗОНИ (Світ фінансів, 2017)
Галещук С. М. Проблеми використання колективних валют у контексті регулювання валютного курсу і забезпечення стабільності єврозони. Розглянуто особливості створення валютних союзів, переваги та недоліки колективних валют. Здійснено аналіз монетарних важелів впливу на подолання негативних явищ на фінансовому ринку єврозони. Досліджено основні проблеми, що супроводжують розвиток Європейського валютного об’єднання протягом останніх років. Galeshchuk S. Problems of common currencies usage and exchange rate regulation as a base of eurozone stability assurance. Features of currency areas creation and pros and cons of common currencies were considered. The monetary instruments aimed to overcome negative aspects on the financial market of Eurozone are analysed. Conclusions about the main problems which had been influencing on the development of Eurozone for the last few years were defined.