УПРАВЛІННЯ ЛІКВІДНІСТЮ ЄДИНОГО КАЗНАЧЕЙСЬКОГО РАХУНКА: ДОСВІД ФРАНЦІЇ (Світ фінансів, 2017)
Лучка А. В. Управління ліквідністю єдиного казначейського рахунка: досвід Франції. Висвітлено засади управління єдиним казначейським рахунком у Франції. Проаналізовано практику забезпечення своєчасного виконання касових видатків. Розглянуто процедури використання тимчасово вільних коштів єдиного казначейського рахунка. Із врахуванням зарубіжного досвіду вироблено пропозиції щодо організації управління ліквідністю єдиного рахунка Державної казначейської служби України. Luchka A. Cash management of the treasury single account: practice of France. The principles of management of a treasury single account in France are considered. The practice of providing of timely implementation of cash expenditures is analysed. The procedure of usage of temporarily free funds of the treasury single account are described. Considering the foreign experience, the proposals for cash management of the single treasury account of the state treasury service of Ukraine are offered.