ВИКОНАННЯ ПРОФЕСІЙНИМ ТОРГОВЦЕМ ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ ФУНКЦІЙ ПОДАТКОВОГО АГЕНТА ЩОДО УЧАСНИКІВ ІСІ (Світ фінансів, 2017)
Федоренко А. В. Виконання професійним торговцем цінними паперами функцій податкового агента щодо учасників ІСІ. Розглянуто особливості виконання професійним торговцем цінними паперами функцій податкового агента щодо фізичних осіб – учасників інститутів спільного інвестування (ІСІ). Окреслено коло функцій торговця як податкового агента за різними видами договорів з учасниками ІСІ. Визначено особливості оподаткування окремих операцій з цінними паперами ІСІ. Fedorenko A. The performing tax agent function by proffessional securities trader in relation to the participants of collective investment institutions. The features of performing tax agent function by professional securities trader are considered in relation to the participants of collective investment institutions (CII). Function of securities trader as a tax agent according to different types of contracts with the participants of СII are defined. Peculiarities of taxation of different transactions with CII securities are established.