ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА ПІДПРИЄМСТВ В УКРАЇНІ У КОНТЕКСТІ СТРУКТУРНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ (Світ фінансів, 2017)
Луніна І. О., Булана О. О.Державна підтримка підприємств в Україні у контексті структурної модернізації національної економіки. Розглянуто основні теоретичні підходи до державної підтримки підприємств в умовах ринкової економіки. Визначено особливості застосування різних форм такої підтримки в Україні та країнах ЄС. Обґрунтовано ключові напрямки удосконалення державної підтримки підприємств з метою забезпечення процесів модернізації та підвищення конкурентоспроможності національної економіки. Lunina I., Bulana O. State aid to Ukranian enterprises within the context of structure modernization of the national economy. The main theoretical approaches to state aid to enterprises are considered in the market economy conditions. The peculiarities of application of different forms of such aid in Ukraine and EU member states are defined. The key directions of improvement of the state aid to businesses are distinguished in order to ensure the processes of modernization and increase of competitiveness of the national economy.