СТАНОВЛЕННЯ МОРСЬКОЇ МИТНОЇ ВАРТИ В РОСІЙСЬКІЙ ІМПЕРІЇ (ХVIII–ХХ СТ.) (Світ фінансів, 2017)
Фрадинський О. А.,  Машко А. І. Становлення морської митної варти в Російській імперії (ХVIII-XX століття). Дослідижено історичні аспекти зародження та становлення підрозділів морської митної варти як ефективного інструменту боротьби з контрабандою на морі.