БЮДЖЕТНІ ОБМЕЖЕННЯ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ФІНАНСОВУ ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ РЕГІОНУ (Світ фінансів, 2017)
Сідельникова Л. П., Костіна Н. М. Бюджетні обмеження та їх вплив на фінансову забезпеченість регіону. Визначено теоретичну сутність дефініції “бюджетні обмеження регіону”. Виявлено вплив бюджетних обмежень на ступінь фіскальної збалансованості в регіоні. Проаналізовано стан фінансової забезпеченості територій. Запропоновано систему показників, спрямованих на виявлення рівня міжрегіональної фіскальної конкуренції та діагностику проблем децентралізації бюджетних ресурсів в Україні. Sidel’nykova L., Kostina N. Budget constraints and their influence on the financial debt of region. Theoretical essence of the definition “budget constraints of the region” is defined. The influence of budget constraints on the degree of fiscal balance in the region is identified. The state of the financial security areas is analysed. The system of indicators designed to identify the level of inter-regional fiscal competition and diagnose problems decentralize of the budget resources in Ukraine are proposed.