СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ В СИСТЕМІ СОЦІАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ (Світ фінансів, 2017)
Горин В. П. Соціальні гарантії в системі соціальної безпеки держави: теоретико-методологічний аспект. Узагальнено наукові підходи до трактування сутності соціальної безпеки та сформульовано власну позицію до розуміння її змісту. Обґрунтовано місце соціальних гарантій у системі соціальної безпеки та окреслено перелік її загроз, спричинених недоліками політики у сфері соціальних гарантій. Проаналізовано наукові підходи до оцінювання рівня соціальної безпеки і висловлено пропозиції щодо доповнення переліку її індикаторів. Horyn V. Social guarantees in the system of social security: theoretical and methodological aspect. Scientific approaches to the interpretation of the essence of social security are generalized and own position for explain of its content is formulated. A place of social guarantees in thesystem of social security is determined and outlined a list of its threats caused by deficiencies in social policy guarantees. Scientifi c approaches to the social security evaluation are analysed and a list of supplementary indicators for its evaluation are offered.