МОДЕЛІ ВПЛИВУ ПОДАТКІВ НА ЕКОНОМІЧНЕ ЗРОСТАННЯ УКРАЇНИ (Світ фінансів, 2017)
Другов О. О., Гірна О. Й. Моделі впливу податків на економічне зростання України. Побудовані криві Лаффера залежності сукупного випуску та фіскальних надходжень від агрегованої ставки податкового навантаження на економіку України на основі поведінкових моделей ентропійної функції. Аналіз фіскальних індикаторів та порівняння із аналогічними моделями інших країн виявили недоцільність подальшого збільшення фіскального тиску та необхідність використання інших засобів стимулювання економічного зростання. Druhov O., Hirna O. Models of the impact of taxes on economic growth in Ukraine. Based on the behavioral models of entropic function, the Laffer curves were constructed for the dependencies of aggregate output and fiscal revenue from the aggregated rate of the tax burden on the economy of Ukraine. An analysis of fiscal indicators and comparison with similar models of other countries revealed unreasonableness for the further increase in fiscal pressure and the need to use other means to stimulate economic growth.