ПАТРОНАТНІ, МЕРІТОРНІ ТА СУСПІЛЬНІ БЛАГА: ПРОБЛЕМИ РОЗМЕЖУВАННЯ ТА ФІНАНСУВАННЯ (Світ фінансів, 2017)
Длугопольський О. В. Патронатні, меріторні та суспільні блага: проблеми розмежування та фінансування. Узагальнено теоретичні підходи до розмежування суспільних, патронатних і меріторних благ. Обґрунтовано вектори трансформації антиблаг у суспільні блага під чітким контролем держави. Систематизовано напрямки дозволів і заборон щодо основних антиблаг на рівні національної та глобальної економіки. Dluhopolskyi V. Protected goods, merit goods and public goods: comprehension problems of delineation and funding. The article deals with the theoretical problem of delineation protected, merit and public goods. The basic vectors of transformation bad goods into public goods under the government control are reasonable. The main directions of permits and prohibitions against major bad goods on the national and global levels are systematized.