КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ БІЗНЕС-СИСТЕМИ (Світ фінансів, 2017)
Кулик Р. Р., Новак Ю. Р. Концептуальні підходи до оцінювання фінансової безпеки бізнес-системи. Уточнено економічний зміст поняття “фінансова безпека бізнес-системи” і визначено її місце в загальних системах безпеки. Проаналізовано методичні підходи до оцінки фінансової безпеки підприємства і вказано на їх недоліки. Запропоновано нову концепцію оцінювання фінансової безпеки бізнес-системи із врахуванням її життєвого циклю. Kulyk R., Novak Yu. Basic concepts of financial security assessment in business system. It is specifi ed the economic sense of the concept “finance assessment in business system” and stated its role in the general security systems. The methodical approaches to the assessment of business financial security are analysed and pointed their drawbacks. The new concept of financial security assessment in business system considering its lifecycle is proposed.