ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДОЛОГІЧНОГО ТА НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЕРЖАВНИХ ЦІЛЬОВИХ ПРОГРАМ В КОНТЕКСТІ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ (Світ фінансів, 2017)
Трайтлі В. Ю. Вдосконалення методологічного та нормативно-правового забезпечення державних цільових програм в контексті зарубіжного досвіду. Розглянуто програмно-цільовий метод на рівні державних програм. Проаналізовано вітчизняну і закордонну нормативно-законодавчу базу та методологію здійснення державних цільових програм. Визначено позитивні аспекти та недоліки вітчизняного законодавства, методології формування і реалізації державних цільових програм. Доведено необхідність модернізації нормативного і методологічного забезпечення державних ці- льових програм шляхом імплементації зарубіжного досвіду. Traytli V. Improvement of the methodological and normative legal providing of the government special purpose programs in the context of foreign experience. The program and target method is considered on the level of public programs. The standard legislative base and the methodology on development of target programs, on their introduction, implementation and effectiveness of Ukraine and the world are analysed. The positive moments and shortcomings of the domestic legislation and the methodology of this sphere are defined. The necessity of modernization of normative and methodological providing of the government special purpose programs is proved on the base of foreign experience.