СУТНІСНО-ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПОДАТКОВИХ РИЗИКІВ СУБ’ЄКТІВ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (Світ фінансів, 2017)
Десятнюк О. М., Канюк В. М. Сутнісно-теоретичні основи податкових ризиків суб’єктів підприємницької діяльності. Здійснено вербально-дискурсивний аналіз напрацювань вітчизняних і зарубіжних учених у сфері понятійного апарату податкової ризикології. Виокремлено методологічні особливості і специфічні характеристики податкового ризику суб’єкта підприємницької діяльності, що дають змогу комплексно підійти до розуміння природи та сутності цього явища, зрозуміти його відмінності від інших видів ризику комерційних структур. Обґрунтовано власне розуміння економіко-правової природи, сутності й особливостей податкових ризиків суб’єктів підприємницької діяльності та на цій основі уточнено дефініцію вказаного поняття. Desyatnyuk O., Kanyuk V. Essential and theoretical basics of tax risks for business ventures. The article deals with the comprehensive verbal and discourse analysis of domestic and foreign scholars in the sphere of determination of tax risks. The author defined the methodological peculiarities and specific characteristics of tax risk for a business venture that enable complex approach to comprehension of this phenomenon’s nature and features as well as understanding of how it is differentiated from other commercial risks. There was substantiated the individualview upon economic and legal nature, essence and peculiarities of tax risks for business ventures resulting in specifi cation of the mentioned notion definition.