ТЕОРЕТИЧНА КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВОГО МЕХАНІЗМУ ВИРОБНИЧИХ КЛАСТЕРІВ (Світ фінансів, 2017)
Квасовський О. Р., Карапетян Е. Т. Теоретична концептуалізація формування фінансового механізму виробничих кластерів. Проаналізовано основні наукові підходи до визначення сутності та структури фінансово-економічного механізму на макро- та мікроекономічному рівні. З’ясовано структурну побудову кластерних об’єднань та зумовлені нею особливості фінансових відносин, які формуються в межах кластерної моделі і регулюються з допомогою фінансового механізму. На цій основі сформульовано концептуальні засади формування фінансового механізму функціонування виробничих кластерів в умовах вітчизняної економіки. Kvasovskjy O., Karapetjan E. Theoretical conceptualization of financial mechanism to form industrial clusters. The main scientific approaches to determining of nature and structure of the financial and economic mechanisms at the macro and micro levels are analysed. The structure of clusters outgoing peculiarities of financial relations that are formed within the cluster model and are regulated by means of the financial mechanism is clarified. On this basis there are determined the conceptual essentials of formation of the financial mechanism for functioning of industrial clusters in terms of the domestic economy.