ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОДАТКОВОГО КОНСУЛЬТУВАННЯ В УКРАЇНІ, ПОЛЬЩІ ТА ЧЕХІЇ (Світ фінансів, 2017)
Ткачик Ф. П. Організаційно-правове забезпечення податкового консультування в Україні, Польщі та Чехії. Досліджено підходи до розкриття сутності податкового консультування, на базі чого запропоновано його власне визначення, що акцентується на окремому різновиді професійної діяльності. Проаналізовано організаційно-правові тенденції надання податкових консультацій в Україні, Польщі та Чехії. Висвітлено сучасні особливості національної системи податкового консультування. Запропоновано тактичні та стратегічні заходи підвищення ефективності податкового консультування в Україні з урахуванням вітчизняних реалій і зарубіжного досвіду. Tkachyk F. Organization and legal basis of tax advise in Ukraine, Poland and Czech republic. The approaches to disclosure of tax advice are researched, based on what prompted its own defi nition that focused on a single kind of profession. She organizational and legal trends providing tax advice in Ukraine, Poland and the Czech Republic are investigated. The modern features of the national system of tax advice are determined. Formulated tactical and strategic measures increase the efficiency of tax consulting in Ukraine, taking into account local realities and international experience.