РОЗВИТОК ФОНДОВОЇ МОДЕЛІ ФІНАНСУВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УКРАЇНІ (Світ фінансів, 2017)
Косова Т. Д. Розвиток фондової моделі фінансування інвестиційної діяльності в У країні. Визначено роль і значення залучення інвестицій через механізм фондового ринку в сучасних умовах в Україні. Досліджено методи оцінки ліквідності та ризику українського ринку цінних паперів. Зроблено екскурс в історію становлення фондової моделі фінансування розвитку економіки, визначено функції ринку цінних паперів. Окреслено етапи розвитку фондового ринку України та притаманні ним особливості. Досліджено стан капіталізації ринку цінних паперів, привабливість окремих фінансових інструментів. Визначено роль інституціональних інвесторів для розвитку фінансового ринку України. Об рунтовано основні напрями активізації інвестиційної діяльності за допомогою інструментів фондового ринку. Kosova T. Development of fund model of financing investment activity in Ukraine. A role and importance of bringing of investments through the mechanism of fund market in modern terms in Ukraine are defined. The methods of evaluation of liquidity and risk of the Ukrainian equity market are explored. The excursion in history of becoming of fund model of financing of development of economy is conducted; the functions of equity market are defined. The stages of fund market development of Ukraine and inherent by him feature are outlined. The state of capitalization of equity market is explored; attractiveness of separate financial instruments is evaluated. The role of institutional investors for development of financial market of Ukraine is defined. The basic directions of activation of investment activity by means the instruments of fund market are based