ДИВЕРСИФІКАЦІЯ ЧИ РЕГІОНАЛЬНА ІНТЕГРАЦІЯ ЯК ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНІ ОРІЄНТИРИ КРАЇНИ : АНАЛІЗ З ПОЗИЦІЇ МОНЕТАРНИХ ПРОБЛЕМ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ (Світ фінансів, 2017)
Козюк В. В. Диверсифікація чи регіональна інтеграція як зовнішньоекономічні орієнтири країн : аналіз з позиції монетарних проблем глобалізації. Окреслено основні риси глобальної фінансової архітектури. В контексті цього висвітлено недоліки диверсифікаційної моделі зовнішньоекономічних орієнтирів країни. Доведено, що регіональна інтеграція є кращою альтернативою, яка створює додаткові внутрішні передумови для можливостей у сфері формування валютних союзів як варіанту відповіді на виклики глобалізації. Koziuk V. Diversification versus regional integration as foreign-economic orientates : analyzes from  monetary policy implications of globalization approach.             The main features of global financial architecture are find. In the light of this the problems of diversification model of foreign-economic orientates are analyzed. It is conclude that regional integration is better alternative in the light of producing endogenous conditions for currency unions which founded as variant of reaction on globalizational challenges.