ПРИРОДА ТРАНСФОРМАЦІЇ АКУМУЛЬОВАНИХ БАНКОМ КОШТІВ НА ВИМОГУ У ДОВГОСТРОКОВІ РЕСУРСИ ТА ЇХ КІЛЬКІСНА ОЦІНКА (Світ фінансів, 2017)
Вожжов А. П., Абралава Н. А. Природа трансформації акумульованих банком коштів на вимогу у довгострокові ресурси та їх кількісна оцінка. Висвітлено питання, пов’язані з природою формування залишків на поточних рахунках клієнтів. Досліджено механізм трансформації коштів на вимогу в стабільні та керовані ресурси. Задопомогою математичного аппарату теорії ймовірності здійснено кількісну оцінку трансформації коштів на вимогу в поточні пасиви банку з виділенням їхньої умовно-постійної частини. Vozhzhov A. , Abralova N. The nature of transformation of the means accumulated by bank in long-term resources and their quantitative estimation. The questions connected with to the rests formation on nature on the current accounts of clients are considered. The demand deposits transformation mechanism in stable and controlled resources is described. With the help of the mathematical device of probability theory the quantitative estimation of the demand deposits transformation in the bank’s current passives with the allocation of their conditional constant component is made.