НАПРЯМИ КАПІТАЛІЗАЦІЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ (Світ фінансів, 2017)
Коваль С. Л. Напрями капіталізації вітчизняної банківської системи. Проведено оцінку та аналіз основних методів капіталізації банківської системи України (в розрізі групп банків за 2000–2005 рр.). Запропоновано заходи щодо нарощування власного капіталу банку: розроблення оптимальної дивідендної політики, запровадження системи заохочень для акціонерів банку, впровадження податкових пільг щодо прибутку, який спрямовується на зростання власного капіталу. Kowal S. Duration of the domestic banking system capitalizations.  Estimation and analysis of basic ways of capitalization of the banking system of Ukraine in cut of groups of banks after 2000–2005 is conducted years. A row of measures is offered in relation to the increase of property asset of bank: development of optimum dividend policy, input of the system of encouragements for the bank shareholders, introduction of tax deductions in relation to income, which heads for growth of property asset.