ТЕОРЕТИКО-ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ ВИЗНАЧЕННЯ ФІСКАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ДЕРЖАВИ (Світ фінансів, 2017)
Таранов І. М. Теоретико-організаційні засади визначення фіскального потенціалу держави. Розкрито природу фіскального потенціалу держави як поняття, економічного явища та фінансової проблеми. Проаналізовано сучасні наукові здобутки вчених у формуванні підходів до визначення фіскального потенціалу держави та критично оцінено показники його складових. Запропоновано власну дефініцію фіскального потенціалу держави. Taranov I. Theoretical-organizational principles of determination of fiscal potential of the state. Nature of fiscal potential of the state is exposed as a concept, economic phenomenon and financial problem. Modern scientific achievements of scientists are analysed in forming of approaches to determination of fiscal potential of the state and the indexes of it are critically appraised constituents. Own definition of fiscal potential of the state is offered.