ФУНКЦІЯ КОРИСНОСТІ, ЙМОВІРНІСТЬ АУДИТУ ТА СТУПІНЬ ДОБРОВІЛЬНОСТІ СПЛАТИ ПОДАТКІВ - Скрипник, Андрій Васильович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Скрипник А. В. Функція корисності, ймовірність аудиту та ступінь добровільності сплати податків. Розглянуто сучасний підхід у вирішенні питань детінізації економіки, що базується на використанні функції корисності платника податків. Доведено, що в процесі сплати податків, платник максимізує очікувану функцію власної корисності до сплати податків. Зроблено висновки щодо зміни параметрів державного регулювання, які сприяють зменшенню тінізації економіки. Skrypnyk A. Utility function, audit contingency and the level of voluntary tax payment. Modern approach in the hidden economic problem determination based on using tax payer utility function is considered. It is proved that in the tax payment process the tax payer maximizes anticipated personal utility function to tax payment. Conclusions are drawn about the state regulation measurement change which causes the decrease of the hidden economy.