МІЖНАРОДНІ ФІНАНСИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - Юрій, Сергій Ілліч (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Юрій С. І. Міжнародні фінанси в умовах глобалізаційних процесів. Розкрито вплив глобалізаційних процесів на соціально-економічний розвиток окремих національних економік та їх взаємозалежність. Особливу увагу акцентовано на особливостях і суперечливих тенденціях розвитку міжнародних фінансів в умовах глобалізаційних процесів. Проаналізовано характер і масштабність міжнародних фінансових потоків, роль міжнародних організацій та фінансових інститутів, транснаціональних утворень, розкрито прагматизм функціонування світового фінансового ринку в умовах глобалізації. Yuriy S. International finances within globalization processes. Influence of globalization processes on socio-economic development of separate national economies and their interdependence is exposed. The accent is made on peculiarities and contradictory development trends of international finances within globalization processes. Character and scale of international financial flows, role of international organizations and financial institutes, transnational formations are analysed. Pragmatism of world financial market functioning within globalization is revealed.