МОНЕТАРНИЙ ТРАНСМІСІЙНИЙ МЕХАНІЗМ В УКРАЇНІ : SVAR ПІДХІД - Ніколайчук, Сергій Анатолійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Ніколайчук С. А. Монетарний трансмісійний механізм в Україні: SVAR підхід. Проаналізовано трансмісійний механізм монетарної політики в Україні з використанням SVAR моделей – найбільш поширеної методології емпіричного дослідження монетарної трансмісії. Підтверджено домінуючу роль каналу обмінного курсу в українському монетарному трансмісійному механізмі. Хоча отримані результати мають аналізуватись з обережністю, вони як мінімум надають базову структуру впливу монетарної політики на реальний сектор економіки. Nikolaychuk S. Monetary transmission mechanism in Ukraine: SVAR approach. The author analyses the monetary policy transmission mechanism in Ukraine using SVAR models – the most widely used methodology for empirical investigation of monetary transmission. The dominating role of exchange rate channel in Ukrainian monetary transmission mechanism is confirmed. Although the results should be taken with caution, they at least show the basic framework of how monetary policy affects the real sector of the economy.