РОЗВИТОК ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ АТРИБУТ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЕКОНОМІКИ В ХХІ СТОЛІТТІ - Длугопольський, Олександр Володимирович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Длугопольський О. В. Розвиток людського капіталу як невід’ємний атрибут функціонування економіки в ХХІ столітті. Узагальнено теоретичні підходи щодо можливостей використання людського капіталу, проведено оцінку індексів людського розвитку країн світу та окреслено пропозиції щодо підвищення якісних показників людського розвитку в Україні. Dluhopolskyy O. Human capital development as an inalienable attribute of economic functioning in the XXI century. The theoretical approaches to the human capital usage are generalized. The index estimation of human development in different countries of the world is conducted. The suggestions concerning the increase of high-quality indices of human development in Ukraine are outlined.