ЗАЙНЯТІСТЬ І РИНОК ПРАЦІ: ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ - Шаманська, Надія Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Шаманська Н. В. Зайнятість і ринок праці: теоретико- методологічні засади. Розкрито теоретико-методологічні засади таких понять як “зайнятість” і “ринок праці” у взаємозв’язку з іншими економічними категоріями, з’ясовано економічну природу безробіття та запропоновано альтернативні погляди на розуміння сутності ринку праці. Shamanska N. Employment and labour market: theoretic-methodological bases. The theoretic-methodological bases of economic categories such as “employment” and “labour-market” in interaction with other economic categories are exposed, the economic origin of unemployment is found out and the alternative views on understanding the essence of labour-market are proposed.