СТАН ЛІКВІДНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ УКРАЇНИ: ПАРАМЕТРИ ПОТРЕБУЮТЬ ПОКРАЩЕННЯ - Баліцька, Валентина Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Баліцька В. В. Стан ліквідності суб’єктів господарювання України: параметри потребують покращення. Розраховано показники ліквідності за 2000 та 2005 роки на основі зведеного балансу підприємств України. Виявлено тенденції погіршення стану ліквідності в цілому по економіці та у розрізі видів економічної діяльності, що вимагає запровадження дієвих заходів економічної політики у частині поліпшення пропорцій оборотного капіталу, кардинального зменшення заборгованості між підприємствами, зміни фінансового законодавства, прискорення розрахунків між підприємствами на основі розширення банківського кредитування та проведення постійного моніторингу індикаторів ліквідності для прийняття відповідних рішень. Balitska V. Liquidity of enterprises in Ukraine: indicators require improvement. Liquidity indicators in 2000 and 2005 are calculated on the basis of consolidated balance of enterprises in Ukraine. Tendencies of liquidity deterioration in economics in general as well as in different economic sectors are determined. The author concludes the necessity of effective measures in economic policy particularly those aimed at improvement of circulating capital proportions, reduction of enterprises’ indebtedness, changes in financial laws, monitoring of liquidity indicators for taking the appropriate decisions.