СВІТОВІ ЕКОНОМІЧНІ КРИЗИ І УКРАЇНА: ЗАХОДИ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ З УРАХУВАННЯМ ДОСВІДУ КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Алексеєнко, Людмила Михайлівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Алексеєнко Л. М. Світові економічні кризи і Україна: заходи антикризового управління з урахуванням досвіду країн Європейського Союзу. 15–22 вересня 2007 р. в Анталії (Туреччина) відбулася Дванадцята міжнародна наукова конференція “Проблеми економічної інтеграції України в Європейський Союз: світові економічні кризи і Україна”, організована Міністерством освіти і науки України, Тернопільським національним економічним університетом за участю Університету імені Й.-В. Гете, Франкфурт-на-Майні (Німеччина); Технічного університе-ту Західної Македонії, Козані (Греція); Політехнічного університету Каталоні, Барсе-лона (Іспанія) та інших вищих навчальних закладів. В її роботі взяли участь провідні вчені, державні діячі, працівники фінансово-кредитних установ та викладачі вищих навчальних закладів. На пленарному та секційних засіданнях учасники конференції вели обговорення за такими напрямами: теорія економічних циклів і криз; специфіка сучасних глобальних, локальних і національних економічних криз; фінансові аспекти глобальних, локальних і національних економічних криз; політика антикризового управління з урахуванням досвіду країн Європейського Союзу й уроки для України.