УПРАВЛІННЯ РИЗИКАМИ ДЕРЖАВНОГО БОРГУ: ВІД ТЕОРЕТИЧНИХ КОНЦЕПЦІЙ ДО ПРАКТИЧНИХ КРОКІВ В УКРАЇНІ - Висоцький, Володимир Вікторович; Калитчук, Василь Миколайович; Драчук, Юрій Валентинович; Котович, Тарас Георгійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Висоцький В. В., Калитчук В. М., Драчук Ю. В., Котович Т. Г. Управління ризиками державного боргу: від теоретичних концепцій до практичних кроків в Україні. Обґрунтовано сутність ризиків, пов’язаних з державним боргом. Ідентифіковано види та проведено класифікацію таких ризиків. Проаналізовано чинники та наслідки деструктивного впливу ризиків державного боргу, що зумовлюють збільшення витрат державного бюджету на його обслуговування і погашення та зменшення можливостей фінансування бюджету за рахунок боргових джерел. Vysotskyy V., Kalytchuk V., Yuriy Drachuk Yu., Kotovych T. Management of national debt risks: from theoretical conceptions to the practical steps in Ukraine. The essence of risks connected with the national debt is proved. Such risks types are identified and the classification is conducted. It is analyzed factors and consequences of destructive influence of national debt risks which predetermine expenses increasing of the state budget on its maintenance and redemption, and diminishing of budget financing possibilities due to debt sources.