ЦІНОВІ АСПЕКТИ ПОДАТКІВ НА СПОЖИВАННЯ: ТЕОРЕТИЧНА КОНЦЕПТУАЛІЗАЦІЯ - Сидор, Ірина Петрівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Сидор І. П. Цінові аспекти податків на споживання: теоретична концептуалізація. Розглянуто соціально-економічний зміст податків на споживання, подано їх уточнене визначення з позиції впливу на процеси ринкового ціноутворення. Обгрунтовано взаємозв’язок податків на споживання і цін. Висвітлено взаємовплив податків на споживання і рівня ринкових цін під дією економічного феномену – перекладання податків. Sydor I. Price aspects of inderect taxes: theoretical conceptualization. The author considers the socio-economic essence of indirect taxes and gives its determination from the position of influence on the market pricing processes. The interrelation of indirect taxes and prices is proved. The interplay of indirect taxes and the level of market price according to the economic phenomenon effect–taxes transferring – is shown.