КЛАСИЧНІ МОДЕЛІ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я - Карпишин, Наталія Іванівна; Комуніцька, Марія Павлівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Карпишин Н. І., Комуніцька М. П. Класичні моделі фінансового забезпечення охорони здоров’я. Розглянуто класичні моделі фінансового забезпечення охорони здоров’я, які використовуються у суспільстві на сучасному етапі розвитку економіки. Досліджено особливості їх становлення і функціонування та окреслено потенційні можливості, позитивні і негативні аспек- ти застосування тої чи іншої системи фінансування галузі охорони здоров’я. Nataliya Karpyshyn N., Komunic’ka M. Classical models of public health social welfare. The classical models of the public health social welfare that are used on the modern stage of economic development are considered. The peculiarities of their formation and functioning are studied. The prospective possibilities, pros and cons of public health social welfare system are investigated.