РОЛЬ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ У СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ ДЕРЖАВИ - Свірський, Володимир Степанович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Свірський В. С. Роль фінансової системи у соціально-економічному розвитку держави. Розглянуто роль фінансової системи у соціально-економічному розвитку держави. Обґрунтовано необхідність застосування системно-функціонального підходу при її дослідженні. Проаналізовано існуючі точки зору щодо трактування функцій фінансової системи. З’ясовано різницю між завданнями та функціями фінансової системи, запропоновано їх авторське визначення. Svirskyy V. The role of the fi nancial system in social and economic development of the state. The paper describes the role of the fi nancial system in social and economic development of the state. The necessity of application the system-functional approach of its investigation is proved. The main approaches to the interpretation of the fi nancial system functions are analyzed. The difference between tasks and functions of the fi nancial system are investigated and on this basis the own defi nitions are offered.