ТЕОРЕТИКО-РЕТРОСПЕКТИВНИЙ АНАЛІЗ ПОДАТКОВОГО НАВАНТАЖЕННЯ ТА ПЕРЕКЛАДАННЯ ПОДАТКІВ - Валігура, Володимир Андрійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Валігура В. А. Теоретико-ретроспективний аналіз податкового навантаження та перекладання податків. Здійснено історичну періодизацію оподаткування з точки зору зміни податкового навантаження. Досліджено підходи до розуміння податкового навантаження та його величину в кожному з виділених періодів. Проаналізовано теорії перекладання податків та визначено їх вплив на формування податкового навантаження. Valigura V. Theoretical-retrospective analysis of a tax burden and shifting of taxation. The historical periodization of taxation from the point of a tax burden changing is done. Main approaches to the interpretation of a tax burden and its value are investigated. Shifting of taxation theories are analyzed and its effect on the tax burden is determined.