МОДЕЛЮВАННЯ ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКУ ДЕФІЦИТУ БЮДЖЕТУ ТА ПОКАЗНИКІВ ЕКОНОМІЧНОЇ ДИНАМІКИ - Іващук, Олег Тимофійович; Машко, Андрій Іванович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Іващук О. Т., Машко А. І. Моделювання взаємозв’язку дефіциту бюджету та показників економічної динаміки. Розкрито взаємозв’язок дефіциту бюджету, державного боргу та ВВП. На основі економіко-математичного моделювання та значного статистичного матеріалу визначено регресійні залежності між макроекономічними параметрами. Розроблено пропозиції щодо вдосконалення політики дефіцитного фінансування державних потреб. Ivashchuk O., Mashko A. Design of intercommunication of budget deficit and indexes of economic dynamics. Intercommunication of budget deficit of national debt and GDP is exposed. On the basis of economicomathematical design and considerable statistical material regressive dependences are certain between macroeconomic parameters. Suggestions in relation to perfection of financing deficit of state necessities policy are worked out.