ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ВЕКТОРА РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Желюк, Тетяна Леонтіївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Желюк Т. Л. Фінансове забезпечення соціального вектора розвитку національної економіки. Проаналізовано інституційні передумови формування соціальної моделі економіки, акцентовано увагу на механізмах модернізації фінансового забезпечення соціальної сфери з урахуванням світового досвіду та національної специфіки. Запропоновано при плануванні фінансового забезпечення соціальної сфери використовувати змішану модель фінансування, через делегування функцій з соціального забезпечення приватним інститутам за умов збереження часткового державного фінансування, розвиток корпоративних та комбінованих приватно-державних соціальних програм. Zhelyuk T. Financial providing of social vector development of national economy. Instituciyni pre-conditions of forming of social model of economy are analysed, attention is accented on the mechanisms of modernization of the financial providing of social sphere taking into account world experience and national specific. It is suggested at planning of the financial providing of social sphere to use the mixed model of financing, through delegation of functions from public welfare private institutes at the terms of maintainance of the partial state financing, development of corporate and combined privately state social programs.