УПРАВЛІННЯ РИЗИКОМ ЛІКВІДНОСТІ В БАНКІВСЬКИХ УСТАНОВАХ УКРАЇНИ - Швець, Наталя Романівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Швець Н. Р. Управління ризиком ліквідності в банківських установах України. Розглянуто проблеми визначення та управління ризиком ліквідності в банківських установах України. Досліджено вимоги Базельського комітету з банківського нагляду щодо ліквідності банків, проведено ідентифікацію поточної та перспективної ліквідності банківських установ. На прикладі декількох вітчизняних банків розглянуто систему управління ризиком банківської ліквідності в Україні. Запропоновано напрямки вдосконалення системи управління ризиком ліквідності в банківських установах України. Shvetz N. Improvement of control system by a risk liquidity in bank institutions of Ukraine. The problems of management of liquidity a risk in bank institutions of Ukraine are examined. The requirements of Basel committee on bank supervision are probed to liquidity of banks, authentication of current and perspective liquidity of bank institutions are conducted. On the example of a few domestic banks control system by risk bank liquidity in our country is examined. The directions of perfection of control system by risk liquidity in bank institutions of Ukraine are offered.