БЮДЖЕТ, БЮДЖЕТНА ДОКТРИНА ТА БЮДЖЕТНА ПОЛІТИКА ДЕРЖАВИ: СУЧАСНА ПАРАДИГМА, ІМАНЕНТНИЙ ДЕТЕРМІНІЗМ, РЕАЛІЇ І ПЕРСПЕКТИВИ - Юрій, Сергій Ілліч; Дем'янишин, Василь Григорович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Юрій С. І., Дем’янишин В. Г. Бюджет, бюджетна доктрина та бюджетна політика держави: сучасна парадигма, іманентний детермінізм, реалії і перспективи. Розглянуто місце бюджету у системі економічних відносин, сучасні тенденції розвитку державного та місцевих бюджетів, взаємовідносини між ними. Доведено необхідність розробки бюджетної доктрини, розкрито процес її формування і реалізації. Охарактеризовано зміст бюджетної політики, її ефективність та напрямки удосконалення в умовах трансформаційних процесів. Yuriy S., Demyanyshyn V. Budget, budget doctrine and state budget policy: modern paradigm, immanent determinism, realities and prospects. The place of the budget in the system of economic relations, modern trends in state and local budget development as well as the relationship among them are considered. The necessity of the budget doctrine elaboration is proved; as well as the process of its formation and implementation is analysed. The content of budget policy, its effectiveness and improvement directions under transformation conditions are considered.