ЕКОНОМІЧНА ПРИРОДА, РОЛЬ ТА ЗНАЧЕННЯ ФІНАНСОВОГО РИНКУ В ЕКОНОМІЧНІЙ СИСТЕМІ - Крупка, Ігор Михайлович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Крупка І. М. Економічна природа, роль та значення фінансового ринку в економічній системі. Досліджено сутність, функції та роль фінансового ринку в сучасній економічній системі. Проаналізовано особливості впливу фінансового ринку на розвиток національної економіки в умовах глобалізації. Обґрунтовано необхідність першочергового відновлення довіри економічних суб’єктів до цього ринку, особливо в умовах обмеженого доступу інвесторів до джерел фінансових ресурсів в Україні. Krupka I. Economic nature, role and importance of financial market in the economic system. Essence, functions and role of financial market in the modern economic system are investigated. Peculiarities of financial market influence on development of national economy in the conditions of globalization are analysed. The necessity of primary renewal of economic subjects trust to this market particularly in the limited access of investors to financial resources in Ukraine is substantiated ground.