ЗАКОНОДАВЧІ КОЛІЗІЇ МЕХАНІЗМУ ОПОДАТКУВАННЯ НЕРУХОМОСТІ В УКРАЇНІ - Письменний, Віталій Валерійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Письменний В. В. Законодавчі колізії механізму оподаткування нерухомості в Україні. На основі критичного вивчення положень Податкового кодексу України з’ясовано недоліки механізму справляння податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Подано класифікацію платників податку у разі перебування об’єктів житлової нерухомості в спільній частковій та сумісній власності. Обґрунтовано перспективи введення пільгового режиму оподаткування об’єктів житлової нерухомості. Визначено доцільність перегляду диференційованих розмірів податкових ставок. Pysmennyi V. Legislation conflicts of mechanism of property taxation in Ukraine. On the basis of provisions of the Tax Code of Ukraine the disadvantages of mechanism of property taxation are identified. The classifi cation of taxpayers in a stay of residential properties in common partial and joint ownership is determined. The perspectives of introduction of preferential tax treatment residential real estate are substantiated. The expediency of review of differentiated tax rates is determined.