ПОНЯТІЙНА СУТНІСТЬ І ТЕОРЕТИКО-КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ФІНАНСОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ СТРАХОВОГО РИНКУ - Шкірінян, Лада Василівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Шкірінян Л. В. Понятійна сутність і теоретико-концептуальні засади фінансового регулювання страхового ринку. Розглянуто проблему визначення та розмежування понять “фінансове регулювання страховика”, “фінансове регулювання страхового ринку”, “державне фінансове регулювання страхового ринку” і “державне регулювання страхового ринку”. Запропоновано розгляд страхового ринку з позицій системного аналізу, що дало змогу удосконалити теоретичний підхід до поняття “фінансове регулювання страхового ринку”. Shirinyan L. Conceptual nature and theoretical framework of financial regulation of insurance market. The problem of determination and differentiation the concepts “financial regulation of an insurer”, “financial regulation of the insurance market”, “government financial regulation of the insurance market” and “government regulation of the insurance market” is analysed. The consideration of the insurance market is offered from positions of systems analysis which alloys one to improve the theoretical approach to the concept “financial regulation of insurance market”.