ФІНАНСОВЕ ПІДҐРУНТЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - Лісовська, Людмила Петрівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Лісовська Л. П. Фінансове підґрунтя місцевого самоврядування в Україні: стан та перспективи розвитку. Розглянуто джерела формування фінансового підґрунтя місцевого самоврядування. Виявлено причини недостатнього обсягу фінансових ресурсів місцевих бюджетів та окреслено проблеми формування власної дохідної бази місцевих бюджетів. Обґрунтовано перспективи вирішення завдань щодо зміцнення фінансового підґрунтя місцевого самоврядування. Lisovska L. Financial base of local government in Ukraine: state and prospects. The sources of the financial base of local government are examined. The reasons for the lack of financial resources of local budgets are revealed, the problems of forming ownrevenue base of local budgets are defined. The prospects for solving the problems of strengthening the financial base of local government are grounded.