ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ВІДРОДЖЕННЯ АГРАРНОЇ ЕКОНОМІКИ - Гаврилко, Петро Петрович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Гаврилко П. П. Зарубіжний досвід відродження аграрної економіки. Виявлено спільні риси відроджувальних процесів у різних країнах, виокремлено їхні особливості. Досвід відродження щодо об’єктів у ретроспективі та за масштабами розглянуто з урахуванням заходів, які можуть бути використані при проведенні ефективних перетворень у сільському господарстві України в умовах ринкової економіки. Узагальнено зарубіжний досвід відродження сільського господарства та визначено роль держави в цьому процесі. Gavrylko P. Foreign experience of revival of agrarian economy. The general lines of reviving processes in different countries are defined, their features are distinguished. The experience of revival in relation to the objects in retrospective view and after scales it is considered taking into accound measures which can be used for the leadthrough of effective transformations to agriculture of Ukraine in the conditions of market economy. Foreign experience of revival of agriculture and role of the state in this process is generalized.