ВПЛИВ ІНОЗЕМНОГО КАПІТАЛУ НА ФІНАНСОВУ СТІЙКІСТЬ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ - Довгань, Жанна Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Довгань Ж. М. Вплив іноземного капіталу на фінансову стійкість банківської системи. Запропоновано науково-методичний підхід до групування країн Євросоюзу за наближеністю векторів впливу іноземного капіталу на рівень фінансової стійкості банківської системи. Обґрунтовано негативний вплив іноземного банківського капіталу на фінансову стійкість банківської системи та розвиток економіки України шляхом підтвердження наявності кореляційних зв’язків. Dovgan’ Zh. Impact of foreign capital in banking financial stability. The scientifi cally-methodical approach is offered to grouping of countries European Union after the closeness of vectors of influence of foreign capital on the level of financial stability of the banking system. Negative influence of foreign bank capital is well-proved on fi nancial stability of the banking system and development of Ukraine economy by confi rmation of presence of cross-correlation connections.