ПОВЕДІНКОВІ ФІНАНСИ У КОНЦЕПЦІЯХ КЛАСИЧНОЇ ТА ІНСТИТУЦІОНАЛЬНОЇ ТЕОРІЙ - Кізима, Тетяна Олексіївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Кізима Т. О. Поведінкові фінанси у концепціях класичної та інституціональної теорій. Обґрунтовано сутність та досліджено історію виникнення і розвитку поведінкових фінансів у концепціях класичної та інституціональної теорій. Охарактеризовано основні теорії поведінкових фінансів (“теорія перспектив”, “теорія поведінки інвесторів”, “теорія шумової торгівлі”, “теорія ефективності операцій трейдера”). Доведено взаємозв’язок між особливостями людської психології та проблемами ринкової поведінки інвесторів. Kizyma T. Behavioral finance in concepts of classical and institutional theories. The essence is grounded and the history of emergence and development of behavioral finance concepts in classical and institutional theories is explored. The basic theories of behavioral finance (“Prospect theory”, “Theory of investor behavior”, “Theory of noise trading”, “Theory of effi ciency of operations trader”) are characterized. The relationship between the characteristics of human psychology and problems of investors market behavior is proved.