МИНУЛЕ І СУЧАСНЕ ФІНАНСОВОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ - Дем'янишин, Василь Григорович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Дем’янишин В. Г. Минуле і сучасне фінансового господарства України. Відновлення незалежності Української держави супроводжувалося розбудовою її фінансового господарства на фундаменті багатовікових надбань нашого народу. Цим проблемам присвячена фундаментальна наукова праця С. М. Голубки “Інституціалізація фінансового господарства України (історична ретроспектива)”, у якій розкрито глибинні витоки фінансового господарства України, генетичну природу його розвитку та синергетичність організації в умовах ринкових трансформацій. Demjanyshyn V. The past and the present of financial economy in Ukraine. Reconstruction of independence in Ukraine was accompanied by development of it’s financial economy based on our nation several centuries improvements. The fundamental scientific work “Financial Economy Institutionalization of Ukraine (retrospective review)” by S. Golubka is dedicated to this problem. The origins of the financial economy in Ukraine, the nature of it’s development and organization at the conditions of market transformation are determined.