ПРАГМАТИЗМ ДІАГНОСТИКИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ НОВОЇ ПАРАДИГМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Собко, Ольга Миколаївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Собко О. М. Прагматизм діагностики інтелектуального капіталу підприємства в умовах нової парадигми господарювання. Розглянуто методологічні домінанти економічної діагностики інтелектуального капіталу сучасних підприємств, що функціонують в умовах економіки знань. Визначено три рівні здійснення економічної діагностики інтелектуального капіталу у практичній діяльності підприємств. Запропоновано застосування моніторингу інтелектуального капіталу для оприлюднення інтелектуального рівня, оцінки – для відображення впливу на ефективність функціонування, аналізу – для визначення впливу на капіталізацію підприємства. Sobko O. Pragmatism diagnosis of enterprises intellectual capital in conditions of new economy paradigm. The methodological dominant of economic diagnosis of the modern enterprises intellectual capital functioning in an knowledge economy are considered. Three levels of intellectual capital economic diagnosis implementation in practical activity are detected. A monitoring application for intellectual capital promulgation of intellectual level evaluation is proposed to reflect the impact on the operation and analysis efficiency, to determine the impact of the company capitalization.