СВІТОВА ЕКОНОМІЧНА КРИЗА У КОНТЕКСТІ СПЕКУЛЯЦІЙ НА ФІНАНСОВОМУ РИНКУ - Дерлиця, Андрій Юрійович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Дерлиця А. Ю. Світова економічна криза у контексті спекуляцій на фінансовому ринку. Розглянуто роль спекулятивної складової у розгортанні світової фінансово-економічної кризи. Досліджено загальні тенденції розвитку кризових процесів у загальносвітовому вимірі в контексті чинників, що зумовлюють зростання масштабів фінансових спекуляцій і їх негативний вплив на економічні процеси. Окреслено ймовірний сценарій розвитку кризових явищ у майбутньому у світлі ризиків і загроз для України та запропоновано низку кроків щодо їх мінімізації. Derlytsja A. World economic crisis in the context of speculations at the financial market. The role of speculative constituent is considered in development of world financial economic crisis. General progress of crisis processes trends in the world measuring are investigated in the context of factors, that predetermine the increase of financial speculations scales and their influence on economic processes. Probable scenatio of crisis phenomena development is outlined in the aspect of risks and threats for Ukraine and a few steps are offered in relation to their minimization.