ФІНАНСОВІ АСПЕКТИ РЕФОРМУВАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я У ЗАРУБІЖНИХ ДЕРЖАВАХ: ВИСНОВКИ ДЛЯ УКРАЇНИ - Горин, Володимир Петрович (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Горин В. П. Фінансові аспекти реформування охорони здоров’я у зарубіжних державах: висновки для України. Розглянуто фінансові аспекти реформування системи охорони здоров’я у зарубіжних країнах. Сформульовано пропозиції стосовно застосування при проведенні медичної реформи в Україні досвіду інших держав з підвищення ефективності використання бюджетних коштів на надання медичних послуг, диверсифікації джерел фінансування галузі та забезпечення доступності медичного обслуговування. Horyn V. Financial aspects of health protection in foreign countries: conclusion for Ukraine. The financial aspects of healthcare reform in foreign countries are considered. It is formulated the suggestions deal with using of other countries experience during the health reform in Ukraine. These propositions deal with growth of budget funds using efficiency for health services providing and diversification of branch financing sources and ensuring of medical care availability.