ЗАСТОСУВАННЯ МОДИФІКОВАНОГО МЕТОДУ ХОЛТА-УІНТЕРА ДЛЯ ПРОГНОЗУВАННЯ ПОДАТКОВИХ НАДХОДЖЕНЬ В УКРАЇНІ - Дєдушева, Марина Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Дєдушева М. В. Застосування модифікованого методу Холта-Уінтера для прогнозування податкових надходжень в Україні. Адаптовано стандартний метод експоненційного згладження Холта-Уінтера до реальних часових рядів на прикладі податкових надходжень в Україні. Розроблено процедуру оптимізації параметрів та на цій основі побудовано модель експоненційного згладження Холта-Уінтера з мультплікативним трендом. Отримано більш точні результати прогнозування порівняно з іншими методами експоненційного згладжування, а також рядом стандартних емпіричних методів. Dedusheva M. Application of modifi ed Hold-Winter method for prediction tax revenues in Ukraine. The standard method of exponential smoothing by Holt-Winter is adapted to the real sentinel rows on the example of tax revenues in Ukraine. Procedure of optimization parameters is worked out and on this basis the model of exponential smoothing by Holt-Winter with a multiplicative trend is built. More exact results of prognostication are got in comparing to other methods of the exponential smoothing, and also row of standard empiric methods.