ВИДАТКИ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ НА СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ - Огінська, Анастасія Юріївна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Огінська А. Ю. Видатки місцевих бюджетів на соціальний захист. Досліджено склад, структуру та динаміку видатків на соціальний захист та соціальне забезпечення місцевих бюджетів України. Проаналізовано видатки, що здійснюються з місцевих бюджетів на фінансування державної програми малозабезпеченим сім’ям у розрахунку в середньому на одну особу у розрізі територій. Обґрунтовано необхідність оптимізації видатків місцевих бюджетів шляхом підвищення ефективності використання обмежених бюджетних ресурсів. Oginska A. Local budget charges on social protection. The structure and dynamics of social protection and social security charges of local budgets are investigated. Charges covered from local budgets to finance state programs to low-income families in the calculation of the average per capita in terms of area are analysed. Necessity of optimization of local budget charges by the increase of efficiency of limit budgetary resources using is grounded.