ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ФІНАНСІВ ІНТЕГРОВАНИХ КОРПОРАТИВНИХ СТРУКТУР - Петленко, Юлія Володимирівна (Науковий журнал «Світ фінансів», 2017)
Петленко Ю. В. Особливості організації фінансів інтегрованих корпоративних структур. Розглянуто теоретичні й методологічні аспекти управління фінансами в інтегрованих корпоративних системах. Розкрито зміст понять “корпорація”, “інтегрована корпоративна структура”, “фінанси інтегрованої корпоративної структури”. Визначено особливості та види фінансових відносин інтегрованих корпоративних структур. Запропонована авторська класифікація фінансових відносин інтегрованих корпоративних структур за суб’єктами та економічним змістом. Обґрунтовано систему внутрішніх та зовнішніх фінансових взаємовідносин інтегрованої корпоративної системи. Petlenko Ju. Peculiarities of finance in integrated corporate structures. Theoretical and methodological aspects of financial governance in integrated corporate systems are considered. The content of the definitions “corporation”, “integrated corporate structure”, “finance of integrated corporate structure” are exposed. Features and types of financial relationships are identified for the integrated corporate structures. The author’s classifi cation of financial relations structures for integrated corporate entities and economic content is proposed. The system of internal and external financial relationships integrated corporate system is substantiated.